Акценти
Начало / Общество / Орисаха Мариян – бебе на 2014 година в Община Левски

Орисаха Мариян – бебе на 2014 година в Община Левски

бабинден левски

Кметът на Община Левски – Любка  Александрова, избра Бабинден, за да ориса първото бебе за 2014 г. в Левски. Тя поднесе поздравителен адрес на родителите, а на малкия Мариян – подаръци.

Момченцето е родено на 4 януари и е   първото новородено в Родилно отделение на „МБАЛ-  Левски” ЕООД  през новата 2014 г.  Мариян идва на белия свят с помощта на д-р Петков и акушерка Ваня Стефанова.  За семейство Елеонора  Николова и Валери Мартинчев, Мариян  е второ дете. Първият им син – Йоан, вече е първокласник.

Щастливата майка благодари за грижите на акушерите и по стара българска традиция, с окичено със здравец  котле ,тя поля на завеждащия отделението д-р Петков за ритуалното измиване на ръцете.

Празникът продължи с изпълнения на Фолклорна формация „Северняшка огърлица”  с ръководител Мариета Аспарухова и танцова формация”Калина” с ръководител Борислава Борисова.

През 2013г. в Родилно отделение на болницата в Левски са се родили 152 бебенца с постоянен адрес в община Левски. С 20 повече са били родените бебета през 2012г. Последното бебе за миналата година е момиче – Милена Горчева от село Асеновци,  родена на 29 декември .

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...