Акценти
Начало / Последни новини / Ориентировачите на Север /Плевен/ седми за купата на Дряново

Ориентировачите на Север /Плевен/ седми за купата на Дряново

Седмо място с актив от 44 точки е резултата от участието на Север /Плевен/ в състезанието по ориентиране за купата на Дряново. Нито един от плевенския състав не намери място в призовата тройка на индивидуалното класиране. Най-близо до нея беше Цветелин Велков. При 16-годишните той финишира в двете състезания на четвърто място, изоставайки малко повече от четвърт час от победителя в тази възрастова група – Мартин Рачев от Истрос /Русе/.

Оптимистично начало за Цветелина Цветанова при девойките до 16 г., която завърши на трето място след първия ден. На следващия обаче пресече финала едва 11-а и това й отреди пета позиция в крайното класиране на 12:19 минути от победителката Маргарита Радева от Узана /Габрово/. С трето място започна и Здравко Христов при 18-годишните, изоставайки на близо 10 минути от първия Петър Борисов от Компас крос /Русе/. Двамата обаче не участваха във втория старт и отпаднаха от комплексното подреждане. На пета позиция в крайното класиране е Вилиана Гургурова при момичетата до 14 години. Стартът й бе по-слаб – 8 място. В заключителната фаза навакса, но само за да завърши четвърта в състезанието от втория ден.

Купата на Дряново спечели Вариант 5 /Търговище/ с актив от 236 точки. Основният му конкурент – габровския Узана събра 218 т. Призовата тройка допълни селекцията на домакините Бачо Киро-94 /Дряново/ – 140 т.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...