Акценти
Начало / Образование / Организират Лятна педагогическа академия

Организират Лятна педагогическа академия

Седмото издание на Лятната педагогическа академия на Сдружение „Професионален форум за образованието“ ще се проведе в периода 16 юли – 21 август, информират от Регионален инспекторат по образованието – Плевен. В 6 поредни смени в к.к. „Слънчев бряг“ ще се проведат семинари по 12 програми, насочени към педагози от училищата, детските градини и обслужващите звена, както и представители на общински администрации и НПО.

Темите на семинарите са фокусирани около влизането в сила на новия Закон за образованието (ЗПУО) и свързаните с това възможности за иновации. Две програми на Ю.Анджекарски и С.Нанчева: „Иновативното училище: проектна рамка“ и „Дидактика 3.0″, са посветени на това как да разработим иновативен училищен модел.  Иновативните образователни методи са във фокуса и на програмите „Педагогическите принципи на Монтесори в училището и детската градина“, „Развийте потенциала си чрез коучинг“, „Сугестопедия и ненасилствена комуникация“. Изключително полезен ще бъде за директорите семинарът на адв. Янко Янков „Сравнителен анализ на правата и задълженията на директора на образователната институция по ЗНП и ЗПУО. Програмите „Ефективни модели за работа с родителите“ на Генадий Матвеев и „Управление на комуникациите в училище“ на доц. Янка Тоцева ще помогнат на всички педагози при създаването на новите Обществени съвети. Други две програми са насочени към справянето на учителя с професионаления стрес. Включен е и традиционният курс за разработване и управление на проекти с водещ д-р Ирена Димитрова.

Описанието на всички програми и условията за участие вече са публикувани на сайта на Лятната педагогическа академия: www.p-acad.4stupki.com, както и във фейсбук групата „Педагогическа академия ПФО“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...