Акценти
Начало / Политика / Организациите на БСП в девет общини са подписали гневно писмо до Станишев и Мая Манолова

Организациите на БСП в девет общини са подписали гневно писмо до Станишев и Мая Манолова

Съвета на председателите  на Областния съвет на БСП днес разпространи писмо, подписано от девет общински организации на партията в област Плевен, в което с „голямо възмущение и притеснение” се обръщат към председателя на БСП Сергей Станишев и председателя на Общопартийната контролна комисия Мая Манолова във връзка с назначаването на Илиян Йончев за областен управител на Плевенска област.

Публикуваме текста на писмото без съкращения.

„ДРУГАРЮ СТАНИШЕВ,

ДРУГАРКО МАНОЛОВА,

Обръщаме се към вас с чувство на голямо възмущение и притеснение от използвания механизъм на назначаване на Областен управител на Плевенска област. При нас сме били безкрайно безкомпромисни при случай на явяване и реализация на партийни членове от други политически сили /Плевен, Червен бряг, Гулянци и др./.

Сега сме свидетели на назначаване на Областен управител, който е заместник председател на Общински партиен съвет Плевен, общински съветник от БСП Плевен, участник в номинациите за Областен управител на заседание  на Областен съвет на БСП, проведено на 03.06.2013 г., получил 8 гласа, които го класираха на трето място от квотата на БСП./.

Това ще доведе до няколко изключително тежки ефекта в Областта, а именно:

  1. Неминуемо обтягане на изключително добрите ни отношения с ДПС от 20 години насам;
  2. Груба реализация на активните партийни членове – това показва, че нашите партийни членове, дори да нямат необходимото доверие в Областният партиен съвет, мога да се реализират с мълчаливото съгласие на други политически сили;
  3. Без да коментираме преговорния процес, считаме че е изключено преговарящите от наша страна, да не са знаели партийното положение на новоназначения Областен управител, а това е ярък пример за задкулисност,  срещу която се борим така активно.

Настояваме:

  1. По случая да се произнесе ОПКК.
  2. Ръководството на Партията ни да направи възможното ситуацията да добие нормални параметри и да премахнем никому ненужното и от нищо непродиктуваното напрежение.

Сигурни сме, че ръководството на ДПС е с чувство за историзъм и ще прояви разбиране /Плевен – Плевенска епопея – Мавзолея – Вечния огън – Областен Управител от ДПС/. Иначе не виждаме как ще мотивирате нашите партийни членове, нашите симпатизанти за активна работа догодина на Евроизборите.

Надяваме се ОПКК да стъпи на принципите и Устава, другото би било сериозно отстъпление от завоюваните от всички ни критерии за конкретност към БСП за развитието на потенциала, който имаме.

Очакваме вашите действия и отговори.”

Към писмото е приложен протокол от заседанието на ОблПС от 03.06.2013 г. и стенограма от заседание на Съвета на председателите на Общински партийни съвети област Плевен от 16.06.2013 г.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...