Начало / Култура / Определиха участниците в Първия пленер по живопис „Плевен`2021”

Определиха участниците в Първия пленер по живопис „Плевен`2021”

Осем художници ще участват в Първия пленер по живопис „Плевен`2021”, който ще се проведе от 3 до 8 септември т.г. Това са Божидар Тонев, Валентин Топалов, Валентин Узунов, Росен Кръстев, Владимира Йорданова, Зоя Минева, Хинко Хинков, Юри Буков, реши Комисията за определяне на участници в Пленера на свое заседание на 14 юни. Четирима са резервните участници – Милчо Талев, Милена Младенова, Христо Вачев, Пламена Димитрова.

Комисията за определяне на участниците в пленера е назначена със Заповед на Кмета на Община Плевен. Неин председател е Валентин Асенов – председател на  Представителството на СБХ – Плевен, а членове – проф. Станислав Памукчиев – член на УС на СБХ, Илиян Ангелов – художник, член на УС на СБХ – Плевен, Иван Велчев – художник, член на СБХ – Плевен, Нина Дорошенко – главен експерт в отдел „Култура и туризъм” – Община Плевен.

Комисията направи подбор за участниците измежду 36 кандидати от страната. По статут пленерът е международен, но поради въведените противоепидемични мерки, свързани с COVID-19, първото му издание ще се проведе само с български художници.

Пленерът ще бъде закрит с обща изложба на участниците, която ще отвори врати на 9 септември в 17.00 часа в залите на ХГ „Илия Бешков”.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...