Начало / Крими / Определиха наказание за трима, отправяли обиди към българите като етнос

Определиха наказание за трима, отправяли обиди към българите като етнос

Районен съд Плевен определи пробация, безвъзмезден труд и условни присъди за трима мъже от Долна Митрополия, които обиждали, псували и повредили лек автомобил на мъж от същия град.

Инцидентът станал на 2 май миналата година. Според обвинението срещу тримата хулигани – М. К., В. С. и А. С., те извършили “непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – викове и крясъци на публично място, отправяне на псувни, обиди и заплахи спрямо Г. М. и близките му, П. Д. и спрямо българите като етнос, живущи в гр. Долна Митрополия, като деянието се отличава с изключителна дързост”.

Освен това, последните двама от обвиняемите, заедно с още други неустановени лица, повредили лек автомобил “Мерцедес”, собственост на един от обижданите мъже, като причинили щети на обща стойност над 450 лв.

Тримата обвиняеми са признали вината си и са възстановили нанесените щети, те са постигнали и споразумение с прокуратурата. Наказанието за М. К. е задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 12 месеца с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител също за срок от 12 месеца. Освен това, мъжът трябва да положи в продължение на една година 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

В. С. съдът е постановил шест месеца лишаване от свобода, което се отлага с изпитателен срок от три години.

А. С. е наложено наказание три месеца лишаване от свобода, като изтърпяването му се отлага с изпитателен срок от три години.

Определението е окончателно.

Двама от призналите вината си са със завършен трети клас, имат и предишни провинения, за които са осъждани. И тримата хулигани не работят.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...