Акценти
Начало / Общество / Класираха участниците от ДФСГ за практика по европейски проект

Класираха участниците от ДФСГ за практика по европейски проект

Станаха ясни имената на учениците от Държавната финансово-стопанска гимназия “Интелект” в Плевен, които ще участват в проекта “Електронно митническо обслужване – европейския опит и практика”. Общо 36 са стигнали до края в различните кръгове на подбора, с най-много точки – 87 от общо 100 възможни, е Борислав Бешков от 10 а клас. На практика в Портсмут, Великобритания, ще заминат 20 ученици, има и трима резервни в случай на непредвидени обстоятелства.

Младежите, които искаха да участват в проекта, трябваше да преминат през сложен подбор в три етапа. На първия едно от изискванията беше да имат успех от предходната година минимум 4.50. Вторият етап провери техните знания по английски език и по професионална подготовка. Третият етап беше интервю пред комисия, която беше съставена от представители на партньорите по проекта – Ивайло Банков, началник на Митническо бюро Плевен, Дамянка Владимирова – директор на офис НАП Плевен, както и екипа по проекта. В хода на интервюто всеки участник в рамките на 2 минути по оригинален начин трябваше да представи свои качества, които да дадат основания на комисията да бъде избран.

За класиралите се участници предстоят езикова, професионална и културна подготовка, чиято цел е да обогати и развие техните познания и умения в областта на данъчната и митническата администрация, боравенето със специализирани компютърни приложения, както и да усъвършенства уменията им за общуване на английски език в бизнес среда.

Инициативата е по Програма “Леонардо да Винчи”, дейност “Мобилност”. Практиката на плевенските ученици във Великобритания ще бъде в края на март – началото на месец април 2013 год.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...