Акценти
Начало / Култура / Оперетата „Прилепът” репетира Общинската хорова формация

Оперетата „Прилепът” репетира Общинската хорова формация

prilepyt

Интензивни репетиции на обичаната комична оперета „Прилепът” от Йохан Щраус текът в Общинската хорова формация „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева. Културният продукт ще бъде поставен съвместно с Държавна опера – Русе на 30 януари от 19 часа в залата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”.

Комичната оперета е първото за годината ведро послание, което отправят двата доказани културни института към компетентните си и верни почитатели. В главните роли ще се изявят познати певци от състава на Русенската опера и гост–солисти от Държавния музикален театър – София.

В ролята на Розалинда ще се превъплъти сопраното Еделина Кънева, която плевенската публика познава добре и винаги аплодира бурно. Последната й съвместна изява с Общинската хорова формация и Плевенската филхармония беше концертът „Ода за света”, в който ключова роля имаше и певецът Орлин Горанов и се състоя в престижната столична зала „България” през декември 2013 г.

Другият гост–солист е топ тенорът Марио Николов, директор на Музикалния театър – София. Плевенската публика го познава с коронната му роля на Едвин от оперетата ”Царицата на чардаша” (ноември 2012 г). В „Прилепът” ще блесне с друго емблематично превъплъщение – на очарователния аристократ Айзенщайн.

В ролята на Алфредо ще видим още един солист на Музикалния театър – София – Пеньо Пирозов.

Адела ще изиграе сопраното Мария Цветкова – солистка на Русенската опера. Плевенската публика я аплодира в ролите на Джилда от ”Риголето” (Верди), Виолета от ”Травиата” (Верди), сопрановата партия в ”Кармина бурана” (Карл Орф).

Мецосопраното Петя Цонева от солистичния състав на Русенската опера е друго добре познато име на плевенчани. В града ни тя пресъздаде ролите на Кармен от едноименната опера на Бизе, на Амнерис от ”Аида” на Верди, от ”Набуко“, ”Бал с маски“,  ”Сватбата на Фигаро“. В „Прилепът” тя ще изиграе принц Орлофски.

Малките роли в спектакъла ще пресъздадат Владимир Попов, Стоян Стоянджов, Александър Баранов и Стефан Пенчев – солисти на Русенска опера.

Диригент ще е плевенчанинът Владимир Бошнаков.

Билети за представлението се продават от днес в ДКТ „Иван Радоев”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...