Акценти
Начало / Култура / Операта „Кармен“ ще се играе на плевенска сцена тази вечер

Операта „Кармен“ ще се играе на плевенска сцена тази вечер

petq

Операта ”Кармен” от френския композитор Жорж Бизе ще се играе тази вечер от 19 часа на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Спектакълът е съвместна продукция на Общинския хор ”Гена Димитрова“ и Държавната опера – Русе. С този проект Хоровата формация с ръководител Анелия Дечева открива новия си творчески сезон. В ”Кармен” ще участват и деца от хор ”Звъника” с ръководител Ваня Делийска.

Една от най-играните опери по света беше поставено в Плевен преди 2 години. Артистите очакват огромен успех и днес. Солистите са изявени имена, като повечето са познати на плевенската публика. Онената циганка Кармен ще изиграе мецосопраното Петя Цонева. Дон Хозе ще изпълни тенорът Стоян Даскалов, баритонът Венцеслав Анастасов, отново познат и любим артист, ще се превъплъти в тореадора Ескамилио. Микаела пък ще изиграе сопраното Владислава Гарвалова, която е ново лице за плевенската сцена. Баритонът Димитър Кюркчиев и тенорът Стилян Минчев ще изиграят съответно ролите на контрабандистите Данкайро и Ремендадо, офицерът Цунига ще е басът Момчил Миланов, образите на приятелките на Кармен Мерцедес и Фраскита ще оживотворят съответно мецосопраното Йоланта Николаева и сопраното Гиргина Гиргинова.

На диригентския пулт ще е маестро Григор Паликаров.

Кармен

На снимката: Петя Цонева

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...