Акценти
Начало / Спорт / Оморегие с нови четири точни попадения в Шампионската лига по хандбал

Оморегие с нови четири точни попадения в Шампионската лига по хандбал

Лиза Оморегие
Снимка: rkkrim.com

Плевенчанката и бивша хандбалистка на Шугар Елизабет Оморегие за пореден път доказа, че е една от най-перспективните млади състезателки в Европа. В събота, тъмнокожата перла изигра най-резултатния си мач за сезона в Шампионската лига по хандбал за жени. Оморегие вкара 4 гола за новия си клуб Крим Меркатор (Словения) при загубата на тима с 24:26 (13:12) от гостуващия Динамо-Синара (Русия) в среща от четвъртия кръг в група „А“ на надпреварата. След този кръг плевенчанката вече има 13 попадения в турнира.

Най-добра за домакините беше македонката Мариета Байрамовска с 8 гола, а за състава от Волгоград Анна Кочетова се разписа 11 пъти. С успеха рускините се изкачиха на второ място в групата с 5 точки, като изпревариха Крим Меркатор, които вече са на трета позиция с 4 точки. Лидер е германският Лайпциг с 6 точки.

До края на надпреварата в предварителната група има още два кръга, като отборът на Лиза Оморегие ще срещне последователно Хипо (Австрия), като гост и като домакин – Лайпциг. Мачът с австрийките е на 15 ноември (събота) от 18.25 часа българско време.

Източник: plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...