Акценти
Начало / Общество / Актьорът Мариан Вълев ще е водещ на Коледния благотворителен концерт на Младежки форум – Плевен

Актьорът Мариан Вълев ще е водещ на Коледния благотворителен концерт на Младежки форум – Плевен

младежки-форумОт Младежки градски форум в Плевен вече са в преговори с български звезди за участие в традиционния Коледен благотворителен концерт, на който младежите събират средства в подкрепа на Българската Коледа. Вече имаме потвърждение от актьора Мариан Вълев, който ще бъде водещ на концерта, обяви на пресконференция днес Иван Мандински, зам.-председател на Младежки градски форум. Идеята е тази година Коледния концерт да се проведе на Голямата сцена на Драматичния театър в Плевен, за което от младежката организация разчитат на съдействие от Община Плевен.

Преди тази проява, която самите младежи определят като кулминация в дейността на организацията им за полугодието, предсои организирането на още един благотворителен концер. Той е по инициатива на Пламен Иванов, който е член на Младежки форум. Концертът ще се състои на 27 октомври в Музикалното училище и средствата от билетите за него са в подкрепа на 11-годишния Ради от Велико Търново, който страда от мускулна дистрофия. За лечението на момчето в Израел са необходими 40 000 лв. и Пламен за втори път организира благотворителен концерт за събиране на средства за това лечение. Поканил съм за участие  Руслан Мъйнов, Лео и Играта и очаквам отговор от тях, обяви Пламен, който си е обещал, че ще помага на Ради, докато събере необходимата сума за лечението си. Инициативата за благотворителния концерт е лично на Пламен, но Младежки форум застава зад него и го подкрепя в реализирането.

На 1 декември от Младежки форум ще организират отбелязването на Деня за борба със СПИН, като ще раздават презервативи и информационни материали в централната част на града.

На пресконференцията днес Митко Башинов, зам.-председател на организацията направи отчет на свършеното през последния месец. Проведохме три успешни инициативи – подпомогнахме с хранителни продукти 6 социално слаби плевенчани, събрахме 420 лв. на благотворителен концерт и ги дарихме на детската градина в град Мизия, проведохме фестивал за Хелоуин и раздадохме ваучери, отчете Башинов. Тази сряда със съдействието на Младежки информационен консултантски център  ще проведат интерактивно обучение, което ще ги подготви за кандидатстване с проекти по европейски програми. Това е и основната ни цел в бъдещата ни работа, подчерта Митко Башинов.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...