Акценти
Начало / Общество / Омбудсманът изненада плевенчанка с визита в дома й

Омбудсманът изненада плевенчанка с визита в дома й

Днес омбудсманът Мая Манолова изненадващо посети в дома й плевенчанката Снежана Кежева, накоято направи дарение от хранителни продукти. Именно тя стана причина да бъде започната кампанията „Великден за всеки”, чрез която ще бъдат подпомогнати пенсионери, останали без 40-те лева надбавки за Великден, тъй като получават над определения от правителството минимум от 300 лева. Събраните от кампанията средства ще бъдат обърнати във ваучери, а притежателите им, определени по списъци от НОИ ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в страната.

„На мен или на много други хора не им е проблем да дарят на пенсионер, който не получава подкрепа от Правителството за Великден или за Коледа, защото винаги ще има един праг, но това не пречи на други хора да окажат подкрепа”, каза Манолова. И добави, че в кампанията са преведени различни суми пари и 2, и 5 и 10 лв., дори пенсионери са превели малки суми.

Омбудсманът подчерта, че благодари на бизнеса в страната, който е социално чувствителен и е оказал помощ на кампанията.

„Благодаря и на фирмите от хранителния бранш, специално на Асоциацията на хлебопроизводителите, на млекопроизводителите, месопроизводителите, на пивоварите. В момента подготвяме сложна организация по събиране на храни за празника. По предварителни сметки ще бъдат събрани няколко тона храна – колбаси, пиво, козунаци, съобразени с празника, които ще отидат при пенсионерите“, разкри още Манолова.

На финала на гостуването Снежи подари на омбудсмана ръчно изработени картички за нея и за нейния екип.

Мая Манолова напазарува за плевенчанката преди изненадващата визита в дома й.
Мая Манолова напазарува за плевенчанката преди изненадващата визита в дома й.

Прочетете също:

В Плевен двойно повече ученици ще се обучават за дрогеристи по австрийска програма

От учебната 2022/2023 година в Плевен двойно повече ученици ще започнат обучението си по перспективната ...