Начало / Крими / Окръжна прокуратура – Плевен поиска постоянна мярка задържане под стража за общински съветник и негов роднина

Окръжна прокуратура – Плевен поиска постоянна мярка задържане под стража за общински съветник и негов роднина

Окръжна прокуратура – Плевен внесе искане до Окръжен съд – Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Методи П. и Мариян Б. от с. Буковлък. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършените от тях престъпления: грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда на пострадалия, хулиганство и изнудване. По отношение на обвиняемия Методи П. е повдигнато обвинение и за упражняване на принуда по отношение на пострадалия, тъй като го насилвал да консумира прясно уловената риба, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвиняемите бяха задържани на 27.07.2016г. с прокурорско постановление за срок до 72 часа след като подпомогнати от множество роми, техни роднини и приятели, нанесли побой и обрали три лица от град Плевен, които били на риболов на язовир в околностите на село Каменец, обл. Плевен. На единият от пострадалите е нанесена средна телесна повреда и му е отнета сумата от 200 лева.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Методи Петков

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...