Акценти
Начало / Последни новини / Окончателно! Наско Николов ще се боксира за България

Окончателно! Наско Николов ще се боксира за България

Националният шампион Наско Николов от плевенския Боксов клуб Спартак ще защитава честта на България в категорията до 70 кг при юношите /родени 2000 и 2001 г./. Той е поредният възпитаник на плевенската боксова школа и треньора Георги Тончев, който стана част от националния тим.

За пореден път Наско доказа класата си по време на републиканския турнир залата на Дианабад в София. В надпреварата бяха поканени да участват само медалистите от първият кръг от държавното лично-отборно първенство, чийто домакин през февруари бе Пазарджик.

Николов не остави никакви шансове на съперниците си. В най-важния двубой той разби Боян Боев от Ботев /Пловдив/ и накара треньорите на България да го определят за титуляр в категория му. След това плевенчанинът се качи на ринга срещу съперник от категоричният отборен лидер Локомотив /София/. Въпреки че противникът му бе от по-тежка категория Наско го победи убедително.

„Боец е. От малък върви по възходяща линия – беше шампион при момчетата, после трети в дебюта си в младшата възраст, сега вече е шампион и в нея. След като завърши 6-и клас го взех в Спортното училище. Има огромен потенциал. В тази възраст обаче още е прекалено рано да се правят генерални прогнози за бъдещето му на боксьор“, коментира Георги Тончев.

Сега вече като част от националния отбор Наско започва 3-седмична подготовка в София. След приключването й влиза в друг лагер. После предстои участие в турнир в Хърватия. Съставът на България е от 14 боксьори. „Има много талантливи момчета. В състава се открояват четирима, сред които е Наско. От тях мирише на бокс. Дано да развият огромния си потенциал. Имат го, при това за международни успехи“, категоричен е треньорът на БК Спартак /Плевен/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...