Акценти
Начало / Общество / ОИЦ – Плевен приключи годината с 1 200 посетители и 22 информационни срещи

ОИЦ – Плевен приключи годината с 1 200 посетители и 22 информационни срещи

ОИЦ

Богата и разнообразна беше програмата на Областен информационен център през изминалата година. Това отчете на среща с журналисти Йонка Янакиева, управител на Центъра в Плевен. През изминалата година експертите на ОИЦ са провели 22 информационни събития за популяризиране на дейността си, между които и 6 срещи с представители на медии.

Неделима част от работат на ОИЦ – Плевен е организирането и провеждането на събития, които са в рамките на национални и регионални кампания, отбеляза Янакиева. Тя акцентира върху националната кампания „Научени уроци”, чиято чел беше да установи критичните места при изпълнението на проекти, финансирани със средства от европейските фондове, и да се предложат начини за отстраняването им.

Активно плевенският Център участва и в кампанията за популяризиране на конкурса за лого и слоган на оперативните програми през следващия програмен период.

Акцент в дейността на ОИЦ – Плевен беше организирането на срещата, организирана с представители на бизнеса от Североизточна България, на която беше представен новият програмен период – 2014-2020 г., и дискусията за представяне на възможностите за Интегрирани териториални инвестиции

ОИЦ – Плевен е желан партньор за съвместни инициатива с неправителствени организации и читалища. През годината  Центърът е посетен от повече от 1 200 души, а експертите са дали отговор на повече от 80 запитвания по телефона, в информационните събития са участвали близо 900 представители от различни целеви групи.

В очертаващата се изключително динамична 2014 г. със старта на новия програмен период и избори за евродепутати, ОИЦ – Плевен ще продължи да бъде гарант за навременна и коректна информация за гражданите, подчерта в заключение Йонка Янакиева.

Тя изказа специална благодарност на целия екип на ОИЦ – Плевен, без чиито професионализъм и усърдна работа тези добри резултати не биха били възможни.

ОИЦ

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...