Акценти
Начало / Общество / Одобриха 12 заявления за финансово подпомагане на лица с репродуктивни проблеми

Одобриха 12 заявления за финансово подпомагане на лица с репродуктивни проблеми

Комисията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Плевен одобри 12 заявления на кандидатстващи за финансовата помощ.

На първото си заседание за тази година Комисията с председател д-р Калин Поповски разгледа общо 13 заявления, отхвърлено е само едно поради факта, че лицето не отговаря на условието за постоянен и настоящ адрес. Правото за финансово подпомагане се погасява, ако след изтичане на едномесечен срок от издаване на удостоверението, същото не е потърсено. Тогава кандидатът може да кандидатства отново за финансиране по реда на приетите нови правила, съобщават от пресцентъра на Общински съвет – Плевен.

На сесията през февруари местният парламент прие новите Правила за работа на Комисията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Плевен. Кандидатстващите за финансовото подпомагане от общинския бюджет вече ще се сблъскват с по-малко бюрокрация. Причината е, че с част от изискваните документи общинската администрация ще се сдобива по служебен път. Средствата, предвидени за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми, се гласуват всяка календарна година с бюджета на Община Плевен. Сумата, която се отпуска на заявител, е до 500 лв., средствата са за изследванията, предшестващи процедурата по ин винтро. Заявленията за финансово подпомагане са по образец и ще се подават в Центъра за административно обслужване на граждани на община Плевен /пл. „Възраждане“ 4/.

Подадените заявления се разглеждат и одобряват от Комисията, утвърдена с решение на Общинския съвет през януари тази година. Комисията заседава поне веднъж на два месеца. След решение на комисията, в 7-дневен срок от заседанието се издава и удостоверение за финансово подпомагане на заявителя.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...