Акценти
Начало / Крими / Изправят пред съда в Плевен рецидивист с 19 присъди, извършил грабеж на старица

Изправят пред съда в Плевен рецидивист с 19 присъди, извършил грабеж на старица

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен рецидивист с 19 присъди, извършили грабеж на възрастна жена.

Обвинението срещу Красимир Ц. е за това, че на 23.07.2013 г. в с. Ставерци, Плевенска област, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – два кубични метра акациеви дърва за огрев на стойност 120 лв. от владението на възрастна жена от същото село, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил заплашване с нож, за да запази владението върху откраднатите вещи.

Красимир Ц. е осъждан за престъпления от общ характер, като има 19 осъдителни присъди за извършени престъпления от общ характер, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново. Обвиняемият бил съсед на възрастно семейство, като оградата, която разделяла двата двора, била изградена от тухли. Красимир пробил дупка в тухления зид, за да може през него да влезе в двора на възрастните хора и да краде от тях. През юли 2013 г. семейството си приготвили за зимата два кубика дърва за огрев, насечени и подредени в кош. Обвиняемият забелязал дървата и решил да ги открадне. В ранния след обяд на 23.07.2013 г. влязъл през дупката в тухлената ограда в двора на съседите си и без притеснение започнал да изнася дървата на съседите си и да ги прехвърля в своя двор. Съседката му, обезпокоена от кучешкия лай, излязла на двора, за да провери какво се е случва. Видяла комшията, започнала да го пита какво прави и да вика да се маха от двора й. Обвиняемият също викнал срещу нея да мълчи, за да не чуят комшиите, след което извадил нож и я заплашил „ да млъкне, че ще ги изколи всичките и че ще ги краде когато си иска“. Уплашената възрастна жена отстъпила назад и в страха си започнала да вика още по-силно. Намесата на съседките накарала Красимир да преустанови действията си срещу възрастната жена. Той се отдръпнал назад и демонстративно прехвърлил в собствения си двор дървата на съседите, минал отново през дупката на зида и се прибрал в дома си. Уплашената от заканите с убийство жена не могла да направи нищо, за да запази собствеността си върху дървата за огрев.

След деянието Красимир се е укрил и е обявен за общодържавно издирване. По данни на близките е напуснал страната и се намирал в Испания. На 17.09.2015г., веднага след като лицето е било установено от МВР, с постановление на прокуратурата производството е възобновено и рецидивистът е предаден на съд.

Предстои насрочване на делото за разглеждане в Окръжен съд Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...