Акценти
Начало / Общество / ОДМВР – Плевен засилва контрола по пътищата в празничните дни

ОДМВР – Плевен засилва контрола по пътищата в празничните дни

В трите празнични дни – 6-8 май, ще има засилен контрол по пътищата, като акцентът ще е върху проверки за шофиране в нетрезво състояние или под въздействието на наркотици, превишена скорост, както и за водачи без книжки. Пътните полицаи ще следят и за използване на предпазни средства – колани, столчета за деца, каски от мотоциклетистите и др, предупреждават от ОДМВР Плевен.

За по-ефективен контрол и подпомагане на движението в празничните дни, ще има активно присъствие на пътни полицаи по главните пътища и в районите на участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища.
„Пътна полиция“ напомня, че, ако не сте платили глобите си по Закона за движение по пътищата, при евентуална проверка на пътя е възможно да Ви бъде отнето свидетелството за управление на автомобил, а превозното Ви средство да бъде спряно от движение до заплащане на дължимите суми.
Предвид очакваното интензивно движение, са предвидени превантивни мерки за обезпечаване сигурността на организираните ученически и групови пътувания.

В периода 6 – 7 май между 22 часа и 2 часа ще се планират, организират и проведат специализирани операции „Алкохол и неправоспособност“, с участието на максимален брой служители, като пълноценно ще се използват автоматизираните технически средства и системи в служебните автомобили.
От полицията напомнят на гражданите да не забравят личните си карти.

По време на самите празници ще има патрули и в кварталите на Плевен с оглед предотвратяване на кражби по домовете, когато повечето жители на Плевен ще са извън града, както и в малките населени места. Създадена е и организация патрули от КАТ да улесняват трафика. Призоваваме водачите да проявяват повече толерантност и търпение при ситуациите, в които ще се наложи да изчакват на определени пътни участъци.
Със заповед на АПИ на 8 май ще бъде въведена временна организация и стриктен контрол по ограничаване на движението по участъци от републикански пътища на камиони над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска техника и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...