Акценти
Начало / Крими / Огнени стихии изпепелиха 530 декара царевица и 200 фиданки

Огнени стихии изпепелиха 530 декара царевица и 200 фиданки

На 30 август 2019 година в 16:25 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в царевичен блок и суха трева в землището на село Коиловци, информираха от полицията. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Собственикът изпраща на място земеделска техника, с която да заоре царевичния блок. Унищожени са 500 дка посеви в царевичен блок. Бързата намеса на противопожарните екипи спасява 300 дка посеви царевица; сгради, помпена станция; фургон и трафопост. Пламъците са погасени от екипи на РС ПБЗН – Плевен.

На 31 август 2019 година в 12:10 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в стърнище и царевичен блок в землището на село Търнене. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са  30 декара с царевични насаждения. Бързата намеса на екипа е спасила 60 декара от царевичния блок. В пожарогасенето са участвали служители с един автомобил на РС ПБЗН – Плевен.

Пожар унищожи 200 фиданки в землището на плевенското село Милковица, казаха униформените. На 1 септември 2019 година в 16:35 часа в Оперативен център  при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в суха трева. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън, защото първоначално огънят е засечен в стърнища и нискостеблена растителност. В пламъците са унищожени 200 иглолистни фиданки. Произшествието е посетено от два екипа. Спасени са 50 декара иглолистна и широколистна гора.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...