Акценти
Начало / Здравеопазване / Обявяват конкурси за управители на три общински дружества в Плевен

Обявяват конкурси за управители на три общински дружества в Плевен

Общинските съветници одобриха три предложения за обявяване на конкурси за управители на общински дружества в Плевен – „Диагностично консултативен център ІІ – Плевен”, за управител на „Дентален център І – Плевен” и управител на „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І – Плевен”.

За „ДКЦ ІІ – Плевен“ след конкурс за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения и в изпълнение на решение на Общинския съвет от 31.08.2011 г. е сключен 3-годишен договор за управление с д-р Мариана Лазарова – Иванова. Договорът е изтекъл на 16.09.2014 г., след което е удължен с 1 година с допълнително споразумение. На 22.10.2015 г. е сключено ново допълнително споразумение и договорът с д-р Лазарова е удължен до избора на нов управител след провеждането на конкурс, но не по-късно от 16.09.2016 г.

За „Дентален център І – Плевен” договорът с избрания управител д-р Венелин Радев е сключен на 12.03.2014 г. със срок до провеждането на конкурс по Наредба №9 от 26.06.2000 г., издадена от Министъра на здравеопазването. Наредбата регламентира условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения.

За „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І – Плевен” договорът с избрания управител д-р Данаил Стойчев е сключен на 12.03.2014 г. отново със срок до провеждането на конкурс по Наредба №9.

Конкурсите ще се проведат през месец юли.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...