Акценти
Начало / Крими / Дадоха на прокурор трима, хванати за пореден път зад волана без книжка

Дадоха на прокурор трима, хванати за пореден път зад волана без книжка

На 22 май 2016 година в 13 часа в град Червен бряг на улица „Антим I“ полицаи спират лек автомобил „Рено Меган“ и проверка на документите на водача – 21-годишен от град Роман, установява, че управлява без да притежава СУМПС. Справката установила, че на 9 ноември миналата година му е било наложено едногодишно наказание за същото нарушение.

Същото нарушение е установено и при проверка на 22 май в 14:40 часа на улица „Васил Априлов“ в град Червен бряг. 37-годишен местен жител, е бил зад волана на лек автомобил „Опел Вектра“ със свидетелство с изтекъл срок на валидност – 9 септември 2015 година. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 11 април 2015 година. Образувани са бързи производства за престъпления по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг. Работата по случаите продължава разследващ полицай.

На 25 май 2016 година във Второ РУМВР – Плевен е започнато бързо производство срещу 27-годишен от село Божурица, който при проверка на 20 май 2016 година около 13 часа в град Плевен на ул.“Сан Стефано“ е управлявал лек автомобил „Форд Фокус“ без шофьорска книжка. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление връчено на 5 октомври 2015 година, в сила от 13 октомври 2015 година. За престъпление по чл.343 „в“, ал.2, във връзка с ал.1 от НК е уведомен прокурор. Продължава работа разследващ полицай, съобщават от МВР Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...