Акценти
Начало / Икономика / Обявиха публичната покана за „паяка”

Обявиха публичната покана за „паяка”

Агенцията по обществени поръчки обяви публичната покана на Община Плевен за извършване на услуги с техническо средство тип „паяк” за принудително преместване на пътни превозни средства. Договорът с изпълнителя на услугата ще бъде сключен за срок от 1 година или при достигане на направените разходи от страна на местната администрация до максималната стойност от 66 000 лв. /без ДДС/.

Участниците трябва да разполагат с минимум един специализиран автомобил с краново устройство тип „паяк”. Той трябва да е с подемен механизъм за повдигане на автомобили над 3 000 кг, да е технически годен и да отговаря на Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата. Освен това, задължение на изпълнителя е да осигури квалифицирани водачи на специализирания автомобил, притежаващи необходимият опит за работа с краново устройство в градски условия. Те трябва да притежават смартфон с операционна система, позволяваща инсталирането на необходимия софтуер. Екипът за принудително преместване ще се състои най-малко от един работник кранист на фирмата – изпълнител, извършващ операциите по преместването на превозното средства и един полицай от отдел „Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР Плевен.

В публикувания договор за репатриране е записана и процедурата по репатриране. Оправомощените от Община Плевен лица ще подават сигнал с необходимата информация за пътното превозно средство, обект на принудителното преместване. След получаване на заявката и преди натоварването или прикачването на автомобила, изпълнителят е длъжен да изготви снимков материал с най-малко 4 снимки на превозното средство, доказващи нарушението. На снимките ще се въвеждат часа и мястото на нарушението. В рамките на един астрономически час, считано от часа на получаване на заявката, изпълнителят е длъжен да натовари превозното средство, да го транспортира и да го разтовари на специализирания паркинг.

Критерии за възлагане на услугата е най-ниската предложена цена. В ценовата оферта участниците трябва да предложат цена за репатриране на един автомобил до специализирания наказателен паркинг, ненадвишаваща сумата от 32 лв. /без ДДС/.

Оферти се подават до 17.00 часа на 31 май в Центъра за административно обслужване към Община Плевен.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...