Акценти
Начало / Култура / Обявиха поетичен конкурс за непубликувани стихотворения

Обявиха поетичен конкурс за непубликувани стихотворения

Поетичен конкурс с награден фонд очаква автори от цялата страна, които да се включат със свои произведения. Той е организиран от Община Свищов и се провежда във връзка с празниците на града, които са на 23, 24 и 25 септември 2016 година.

Традиционният поетичен конкурс „Свищовски лозници“ за автори от цялата страна е напълно анонимен. Всеки автор може да участва с по едно непубликувано стихотворение, изпратено в три еднообразни екземпляра в печатен вид на машина или в компютърна разпечатка. Ръкописи не се приемат. Всяко стихотворение се придружава от малък плик с трите имена, адреса и телефон за връзка на своя автор.

Ще бъдат присъдени награда за поезия „Николай Искъров“ в размер на 250 лева, първа награда – 150 лева, втора награда – 100 лева, трета награда – 70 лева, две поощрителни награди по 50 лева. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 25 септември от 10.30 ч. в камерната зала при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856″ в град Свищов.

Крайният срок за получаване на творбите е 10 септември на адрес: 5250 гр. Свищов, област В.Търново, ул. „Д.Г.Анев“ № 4 а, Община Свищов „Култура“, за конкурса.

Отличените творби ще бъдат публикувани в печатни медии, както и на интернет страницата на Община Свищов. Телефони за информация: 0631/643-51 – главен експерт „Култура“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...