Акценти
Начало / Последни новини / Напрежение в Партизан /Червен бряг/

Напрежение в Партизан /Червен бряг/

Какво става във футболен клуб Партизан /Червен бряг/? Към момента отговор на този въпрос никой не може да даде. Снощи се проведе заседание на Управителния съвет на клуба, като в него участва и кмета на общината инж. Данаил Вълов. Сбирката обаче се оказа неползотворна, тъй като конкретни решения за бъдещето не бяха взети. Дори напротив, на лице е напрежение. Една от причините за него е предложението на градоначалника за връщането на поста старши треньор на бившия наставник Илиян Здравков. Това предизвика негативна реакция сред ръководство, настоящия треньорски щаб, футболисти и фенове. Голяма е вероятността да останем без отбор ако Здравков бъде върнат като треньор, защото момчетата не искат да играят под негово ръководство, разкриха хора близки до клуба. По всичко личи, че назряващия проблем води след себе си и друг – финансов. Ако пък той се появи, тогава участието на Партизан в първенството на Северозападната В аматьорска футболна група става проблематично. Едва ли обаче председателя на Управителния съвет на Партизан – Ангел Стоянов ще се откаже така лесно. През последните четири години той преведе клуба през деветте кръга на Ада за да го утвърди като един от най-солидните отбори в Северозападната В група, от който респект имат всички съперници. Именно за това и потърсих мнението му: „Партизан не е мой или на хората, които работим в него. Той е на всички жители на Червен бряг. През последните четири години сме работили за да могат те да се радват и гордеят, че имат такъв отбор. Все още вярвам, че господин Вълов ще преосмисли решението си, защото такава е волята на спортната общественост в Червен бряг. Сегашната ситуация не може да ни сломи. Ние сме „партизани“ и въобще не мислим да се предаваме. Вече проведохме разговори с бизнесмени, които са склонни да помогнат на отбора. Престоят ни още срещи и смятам, че до края на седмицата ще имаме конкретно решение, което вярвам, че ще е положително“, коментира Стоянов.

Кметът инж. Вълов също взе отношение.

„Не съм футболен специалист. Поискаха личното ми мнение и го дадох. Предложих Илиян Здравков за старши треньор, защото смятам, че най-добре е отбора за бъде воден от местен кадър. Работил съм с него в предишния ми кметски мандат и той се справяше добре. Освен това смятам, че ползването на лиценза на треньор, който въобще не идва на мачовете на Партизан не е удачен вариант. Пак подчертавам, че това е мое лично мнение. Не искам по никакъв начин да го налагам, а и нямам лостове за това. Решението ще вземе Управителния съвет на Партизан. Ако Здравков бъде избран за треньор нека сам обясни пред ръководството как ще се справи с брожението в отбора и въобще да разясни концепцията си за работа. Ако бъде предпочетен сегашния треньорски щаб нека продължи работата си. Що се отнася до финансирането, то вече са изконсумирани по-голямата част от парите, които отпуска за година общинското ръководство. Ще се търсят допълнителни спонсори. Ако е необходимо ще направя предложение общината да дофинансира клуба, но това решение е от приоритета на Общинския съвет. При всички случаи Партизан ще участва в първенството на Северозападната В група“, категоричен е инж. Данаил Вълов.

Неяснотата около бъдещето бави всички процеси в тима. Все още няма яснота кога ще започне подготовката. Не се знае и с какъв състав ще се стартира, защото селекцията е в застой. Другата тревожна вест е напускането на лидерите – капитана Цветан Петров и нападателя Десислав Русев. Двамата вече подсилиха Левски /Левски/. Кирил Вълов води подготовка със Спартак /Плевен/. Централният бранител Слави Паскалев пък тренира с родния си Локомотив /София/. Има въпросителни и около останалите трима играчи от София – вратаря Димитров, халфа Мартин Маринов и централния нападател Денис Шаранков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...