Акценти
Начало / Култура / Обявиха областните победители от фестивала „Пусть всегда будет солнце”

Обявиха областните победители от фестивала „Пусть всегда будет солнце”

Тричленно жури в състав Красимир Кондов – председател, и членове – Ирина Иванова и Огнян Летов, оценява участниците в областния кръг на Националния фестивал „Пусть всегда будет солнце”, който се проведе днес в Плевен.

В категорията за оркестри и мажоретни състави на първо място се класираха Духовият оркестър на НУИ „Панайот Пипков”  и мажоретният състав от Левски.

мажоретен състав левски
Снимка: Радио Плевен

В категорията „Песни” на първо място в групата на детските градини е ЦДГ „Иглика” – Плевен, на второ място е ЦДГ „Слънце” – Плевен. В групата от 1 до 4 клас първо място е за Елизабет Захариева, второ място – Рада Христова, трето място – Константина Илиева. В групата 5-8 клас първо място е за Клавдия Орлешкова от ГПЧЕ, второ място – Силвия Костова от село Рупци.

Елизабет Захариева
Снимка: Радио Плевен

В категория „Поезия” на първо място в групата на детските градини е ЦДГ „Кокиче”, на второ място – ЦДГ „Чучулига”, на трето място – ЦДГ 4. В групата от 5 до 8 клас победител е Виктория Стефанова, а в групата от 9 до 12 клас – Мирослав Тодоров.

В категория „Танци”  при детските градини най-добре се представиха изпълнителите от ЦДГ „Слънце”, които са класирани на първо място, на второ място е ЦДГ „Иглика”, на трето място – ЦДГ „Щурче”. В групата от 1 до 4 клас на първо място е танцова група от Тръстеник.

Класиралите се на първо място ще представят област Плевен в Зоналния кръг, който ще се проведе през месец юни в Монтана.

13010888_1063972010311763_6377618771950650544_n
Снимка: Радио Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...