Акценти
Начало / Образование / Обявиха конкурс за лого на Международната олимпиада по астрономия в България

Обявиха конкурс за лого на Международната олимпиада по астрономия в България

Националната комисия за организиране и провеждане нa олимпиадата по астрономия обяви конкурс за лого на XXI Международна олимпиада по астрономия, която се планира да се проведе в нашата страна през 2016 година. Конкурсът е открит за всички желаещи, информират от регионален инспекторат по образованието – Плевен.  В него може да се участва с идейна скица и описание на логото, без авторско художествено изпълнение, или с готов проект за лого, направен самостоятелно от автора на идеята.

Изискванията към идеята или готовия проект са: да съдържа лесно разпознаваем за всички астрономически символ, от който да е ясно, че олимпиадата е по астрономия; да съдържа лесно разпознаваем български символ или символ на града домакин; да е впечатляващ и запомнящ се от пръв поглед знак; да бъде просто графично изображение, което лесно се възпроизвежда чрез отпечатване на хартия, фланелки, шапки, пластмасово фолио.

За предимство ще се считат астрономически елементи, елементи символизиращи основни български астрономически институции, елементи от българската народна астрономия, елемнти – символи на българско национално достойнство; такива, подчертаващи романтиката и красотата на астрономическата наука и с евентуално лек закачлив стил.

Идеите ще бъдат оценявани от комисия, включваща членове на националната комисия и експерти художници. Краен срок за представяне на идеите е 30.11.2015 г. Информация за протичането на конкурса ще бъде публикувана в сайта на Националната олимпиада по астрономия: http://astro-olymp.org. Резултатите ще бъдат обявени в сайта на Националната олимпиада по астрономия до 10.12.2015 г. Авторите на най-добрите идеи ще получат награди.

Повече информация за изискванията и начините за участие в конкурса може да намерите тук.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...