Акценти
Начало / Култура / Обявен е новият конкурс за директор на Регионалния музей

Обявен е новият конкурс за директор на Регионалния музей

РИМ

Днес на сайта на Община Плевен е публикува обявата за провеждане на новия конкурс за директор на Регионалния исторически музей в Плевен.

Минималните изисквания към кандидатите са да имат завършено висше образование, с образователно-квалификационна степен магистър и професионално направление „История и археология” или  „Социология, антропология и науки за културата”. Изисква се също минимум пет години трудов стаж, както и притежаване на организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност.

Сред предимствата са присъдени научни степени и звания, опит в областта на музейното дело и опазване на културната наследство, компютърна грамотност и чуждоезикова подготовка. Плюс за кандидатите ще е участие в разработването и реализирането на програми и проекти.

Конкурсът ще протече в два етапа. Първият е защита на концепция за дейността и развитието на Регионален исторически музей- Плевен за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях. Във втория етап е събеседването с кандидатите.

Конкурсната процедура ще се проведе от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Плевен, непосредствено след изтичане на срока за приемане на документите, който е един месец след публикуването на обявата.

На предишния конкурс, който се проведе в средата на месец декември миналата година, се явиха трима кандидати, но нито един от тях не събра необходимия минимум от точки, за да бъде класиран.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...