Начало / Общество / Общинският съвет на Плевен ще заседава по предварителен дневен ред от 25 точки

Общинският съвет на Плевен ще заседава по предварителен дневен ред от 25 точки

Утре по предварителен дневен ред от 25 точки ще заседава Общинският съвет на Плевен. Сесията започва в 09,00 ч. в сграда „Гена Димитрова“.

Един от акцентите на заседанието е предложението за промяна на Общинската транспортна схема и възлагане изпълнението на новосъздадените тролейбусни линии. Точката е втора в предварителния дневен ред на съветниците. Актуализацията на Общинската транспортна схема, включваща градски основни тролейбусни и автобусни линии, се налага във връзка с приключването на мащабния проект „Интегриран градски транспорт на Плевен”, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2007-2013 г. Предложението за решение предвижда закриване на четири тролейбусни линии и откриване на нови на тяхно място.

Предложението предвижда още промяна в маршрута на основната градска автобусна линия №9 Втора клинична база – Балканстрой поради откриване на нови спирки и промяна на името на спирка „Трудово поделение 2” на „Лидл”. Двупосочното разстояние по маршрута  на основна градска автобусна линия №12 ЛВТ – Втора клинична база пък се изменя на 15,4 км.

Точка четвърта в предварителния дневен ред касае определяне на представители на Общински съвет – Плевен в Областен съвет и Общински съвет за намаляване на риска от бедствия. Съветниците ще разгледат и предложение за подробен устройствен план за изграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Ясен.

Друга важна точка е представяне на информация за изпълнението на бюджета на Община Плевен, сметките за средствата от ЕС и основните показатели към 30 юни 2016 г. Към посочената дата при годишен план на данъчните приходи 14 210 000 лв., отчетеното изпълнение е 10 792 630 лв. На тази сесия Общинският съвет ще обсъждат и предложение за закриването на Междуучилищния център за трудово-политехническо обучени в Плевен.

Част от дневния ред са още предложение за продажба на незастроени  недвижими имоти – частна общинска собственост в с.Буковлък. Съветниците ще решават и за прехвърляне на общински жилища в Плевен от фонд „Под наем“ във фонд „Продажби“. Ще се произнесат и по няколко предложения за внасяне до Министерски съвет на предложения за отпускане на персонални пенсии.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...