Акценти
Начало / Общество / Общинският съвет в Червен бряг ще гласува Стратегия за развитието на образованието

Общинският съвет в Червен бряг ще гласува Стратегия за развитието на образованието

brqg

Общинският съвет в Червен бряг ще проведе редовното си заседание на 27 март, четвъртък, от 9.30 часа в Ритуалната зала на Община Червен бряг – Народно читалище “Н. Й. Вапцаров”, информират от пресцентъра на Общината.

Съветниците ще обсъдят предложение за приемане на уточнения план и отчета на бюджета на Община Червен бряг за 2013 година, както и отчет сметка на такса битови отпадъци за 2013 година. Те ще обсъдят годишен отчет за състоянието на общинския дълг за 2013 година и намерения за поемане през 2014 г. Информация относно състоянието на общинските жилища, отчет за работата на Комисията по жилищно настаняване и класификация на общинските жилища за 2014 година ще представи кметът на Общината.

Местният парламент ще гласува състоянието и ползването на земеделските земи, собственост на Община Червен бряг и предоставяне  на  земеделски земи от Общинския поземлен фонд под наем чрез публичен търг за землищата на Община Червен бряг. Ще бъдат приети правила за ползване на общинските мери и пасища и определена наемна цена за ползване на 1 дка през 2014 г.

Старейшините ще гласуват Стратегия за развитие на образованието в Община Червен бряг за периода 2014-2020 г. Ще бъде приета общинска краткосрочна програма за насърчаване  използването на  възобновяеми енергийни източници и биогорива за 2014 – 2016 година.

Сред точките е предложение за приемане на  Бюджетна прогноза за периода 2015-2017 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности.

Годишен финансов отчет за 2013 г. на читалищата на територията на община Червен бряг, информация за дейността им през 2013 г. и разпределяне  субсидията за 2014 г. ще бъдат на вниманието на местните съветници. Ще бъдат гласувани Програма за развитие на читалищната дейност в Община Червен бряг през 2014 година, годишен финансов отчет за 2013 г. на спортните клубове, информация за дейността им през 2013 г. и  разпределяне на  субсидията за 2014 г.

Ще бъде представен и отчет на Плана за изпълнението на „Стратегия за развитие на социалните услуги в община Червен бряг 2011-2015 г.“ през 2013 г. и ще бъде приет План за изпълнението й през 2014 г.

Старейшините ще решат дали да предоставят за безвъзмездно ползване  на земеделска земя от Общински поземлен фонд на НЧ „Васил Христов 1927“ – с. Рупци, на НЧ „ Тодор Попов -1927“ с. Реселец и на НЧ „Митко Лаков 1903“ – с. Чомаковци.

Отчет за дейността си ще представи Местната  комисия за борба с противообществените прояви на  малолетни и непълнолетни през 2013 г.

Ще бъде представена и Годишен отчет за изпълнение на „Програма за опазване на околната среда на територията на община Червен бряг, съгласно Закона за опазване на околната среда  за 2013 г.”.

Годишен отчет за изпълнение на „Програма за управление на дейностите по отпадъците  на територията  на Община Червен бряг“, съгласно Закона за управление на отпадъците за 2013 г .

Няколко са предложенията за отдаване под наем на общински терени и продажба поземлени имоти – частна общинска собственост.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...