Акценти
Начало / Образование / Ден на биоетиката ще се проведе в Медицинския университет в Плевен

Ден на биоетиката ще се проведе в Медицинския университет в Плевен

MU1

Ден на биоетиката организира Факултет „Обществено здраве” при Медицинския университет в Плевен (МУ), информират от висшето училище. Събитието ще се състои на 8 април в Телекомуникационен ендоскопски център. Покани за участие са отправени към всички, които професионално се занимават с биоетика, клиницисти, провеждащи клинични експерименти, студенти, докторанти и специализанти от различните медицински специалности.

Форумът ще бъде открит в 9 часа от ректора на МУ – Плевен, проф. д-р Славчо Томов. Лекциите „Изследователски интегритет” и ”Изследователската етика от глобална перспектива” ще изнесе проф. Хенк тен Хаве, доктор „Хонорис кауза” на МУ-Плевен. Модератор е доц. д-р Силвия Александрова – Янкуловска, декан на Факултет „Обществено здраве”. Тя ще е лектор в рамките на Докторантско училище по темите „Информирано съгласие. Ревизирана Декларация от Хелзинки 2013” и „Стандартни оперативни процедури на КЕНИД – Плевен за провеждане на научни изследвания с хора и животни”.

Следва закриване на форума и връчване на грамота за най-добър студентски постер от Студентската англоезична постерна сесия „Етика на вземане на решения в здравеопазването” – част I и част II, като модератор е проф. Хенк тен Хаве.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...