Начало / Общество / Общинският съвет в Плевен се включи в благотворителната кауза на Мото Коледа 2019

Общинският съвет в Плевен се включи в благотворителната кауза на Мото Коледа 2019

И тази година десетки мотористи ще обикалят Плевен, облечени като Дядо Коледа и ще направят традиционната си обиколка на града на 25 декември. Освен идеята за повече празнично настроение, Мото Коледа 2019 има и своята благотворителна кауза – да подкрепи деца в нужда. Благотворителната инициатива днес бе представена в Общинския съвет на Плевен от неговия председател Мартин Митев. В заседателната зала „Гена Димитрова“ бе поставена и кутия за дарения в подкрепа на кампанията.

„На празничния 25 декември, когато всеки един от нас е със семейството си, в Плевен ще има деца, които нямат късмета да се радват на истински дом. За да може и тази година всички тези деца да усетят истинския коледен дух – можем да помогнем, като подкрепим благородната кауза на организаторите на Мото Коледа 2019“, каза Мартин Митев. Той поясни, че със средствата, събрани в рамките на Мото Коледа 2019 ще бъдат зарадвани децата в дом „Майка и дете“ и децата от социалните центрове в Плевен.

Мотоциклетното шествие с дядоколедовци в Плевен традиционно обиколи града на 25 декември, като премина по централните улици и през големите жилищни комплекси. Началото на коледното мото каране тази година ще бъде дадено от паркинга на магазин „Практикер“. Финалът ще бъде поставен в 14,00 ч. на централния площад „Възраждане“ с коледно хоро.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...