Акценти
Начало / Здравеопазване / Министерски съвет отпусна 1 млн лв за УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Министерски съвет отпусна 1 млн лв за УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Целева субсидия в размер на 1 млн. лв. ще бъдат отпуснати за най-голямата болница в Северна България – УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД – Плевен. Това е решено на заседание на Министерския съвет. Субсидията е отпусната по предложение на плевенските народни избраници г-н Красимир Каракачанов, сега вицепремиер,  и д-р Калин Поповски.

Средствата ще бъдат изразходвани целесъобразно – за закупуване на съвременна медицинска апаратура, която да повиши още повече качеството на здравеопазването.

Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски” – Плевен е създадена преди повече от 150 години и е най-голямото лечебно заведение за болнична помощ в Северна България. Тя е център за университетско образование и предоставя съвременни възможности за обучение на студенти, стажант-лекари, специализанти и специалисти по здравни грижи. Болницата е и един от утвърдените центрове, включени в програмата за донорство на органи и тъкани за трансплантация.  Клиниките и отделенията осигуряват висококвалифицирана и специализирана болнична помощ, благодарение на обучения персонал с голям опит и съвременната медицинска апаратура, с която постоянно се обновява болницата. В тях работят много лекари с дългогодишна практика и с доказани професионални качества, както и специалисти по здравни грижи, които своевременно предоставят качествени общи и специфични сестрински грижи за пациентите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...