Акценти
Начало / Политика / Общинският съветник Иван Дачев и цели структури на БСД и ЗС се присъединиха към АБВ

Общинският съветник Иван Дачев и цели структури на БСД и ЗС се присъединиха към АБВ

АБВ нови членове

Общинският съветник от БСП в Общински съвет – Плевен Иван Дачев днес официално обяви преминаването си към АБВ. Въпрос на нормалност е вземането на решение да напусна БСП, макар да не го взех лесно, все пак съм член на партията още от 1988 г., призна на пресконференция днес Дачев. Но допълни, че лесно е взел решението да премине към АБВ. „Сегашната ситуация в БСП ме кара да мисля, че вече не може да има никаква надежда  за положителни промени в тази партия. Дори оставката на Станишев няма да реши проблемите там, тъй като около него има група от хора, които са обвързани от различни лични, икономически и корпоративни интереси и тази група няма  да позволи на нови и млади хора да поемат ръководството на БСП, за да я променят”, изтъкна  мотивите си Иван Дачев, за да вземе това решение, което самият той определи като тежко.

Дачев не скри, че има разочарование и от общинското ръководство на БСП в Плевен, но не и от групата общински съветници на Коалиция за България в местния парламент. По думите му в групата работят много добре, имат диалогичен председател и той е готов да продължи да бъде общински съветник от същата група. Дачев заяви, че няма да напуска общинския съвет , като изтъкна две причини за това свое решение. На първо място постави членството си в две постоянни комисии, две специализирани и два обществени съвета и фактът, че е сред най-редовните и активни общински съветници. Като втора причина посочи, че много хора са подкрепили листата на БСП за общински съветници именно заради него.

Иван Дачев заяви, че няма да се притеснявам да бъде независим общински съветник, ако председателят на групата и цялата група решат, че той трябва да я напусне.

На пресконференцията стана ясно още, че пет общински структури на партия „Български социалдемократи” също се присъединяват към АБВ. Това са структурите в Червен бряг, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Искър и Никопол, обяви областният председател на БСД – Цветелин Христов. Причината близо 250 членове и целият областен съвет да преминат към формацията на Първанов е защото следваме заветите на  д-р Петър Дертлиев, който ни призова всички социалдемократи да се съберем под един покрив, обясни Христов.

Към АБВ се присъединяват и близо 500 членове на Земеделски съюз „Александър Стамболийски” – Белене. Това съобщи общинският координатор там Емил Беев.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...