Акценти
Начало / Общество / Общинските съветници се събират за редовно заседание другия четвъртък

Общинските съветници се събират за редовно заседание другия четвъртък

На 27 юли (четвъртък) от 9 часа ще се проведе редовното заседание на Общински съвет  Плевен. В предварителния дневен ред са включени за разглеждане 32 предложения. Заседанието ще започне с полагане на клетва на новия общински съветник Левент Хаджиев, който заема мястото на отстранения Методи Петков.

Едно от предложенията в предварителния дневен ред се отнася до приемане на изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Община Плевен. В следваща точка се предлага за обсъждане Наредба за условията и реда за организиране на почасови, съботно-неделни и сезонни дейности като допълнителна услуга по отглеждане на децата в детските градини на територията на Община Плевен. Вносител и на двете предложения е кметът Георг Спартански.

На вниманието на съветниците ще бъде предложен Доклад от извършена междинна оценка на Плана  за развитие на Община Плевен  за периода 2014-2020 г.

След което кметът и председателят на Общинския съвет ще се отчетат имат ли направени командировъчни разходи.

На обсъждане ще бъде предложена и промяна в Общинска транспортна схема, която е била приета приета с решение №299/25.08.2016 г./изм. с Решение №336/29.09.2016 г./ на Общински съвет – Плевен.

В дневния ред е включено и предложение за продажба на масивна триетажна сграда парк „Кайлъка”, както и няколко предложения  за прекратяване на съсобственост между Община Плевен и частни лица върху недвижими имоти в селата Търнене и Брестовец, и върху урегулиран поземлен имот, отреден за жилищно строителство на ул. „Иван Рилски” №15а – 17 в Плевен.

За одобрение ще бъде предложена и схемата за разполагане на двустранни транспаранти, разположени на ул. „Дойран” – от Спортно-информационен център до ДКЦ І-Плевен.

В два последователни дни следващата седмица – на 24 и 25 юли, ще заседават постоянните комисии към Общински съвет – Плевен, които ще се произнесат по направените предложения в предварителния дневен ред.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...