Акценти
Начало / Общество / Общинските съветници решават за управител на „Паркстрой“

Общинските съветници решават за управител на „Паркстрой“

Предложение за избор на управител на общинска фирма „Пркстрой“ е записано в предварителния дневен ред за редовното заседание на Общински съвет – Плевен. Вносител е Христослав Михайлов – общински съветник от ПП ГЕРБ.

Според мотивите на предложението в началото на месец август тази година изтича договорът за управление на управителя на „Паркстрой“ ЕООД. Предвид факта, че дружеството е основния участник в процеса по поддръжката на зелените площи и озеленяването в Община Плевен, Михайлов отбелязва, че е необходимо да се приемем решение, с което да бъде избран управител на дружеството. Отлагането на решението за следваща сесия в края на месец август и предвид сроковете за неговото влизане, в сила би довело до невъзможност на дружеството да се справи със непосредствените си задачи, което от своя страна води до негативни обществени последици, отбелязва вносителят на предложението.

Затова той предлага Общински съвет – Плевен да вземе решение за освобождаване от длъжност и неосвобождаване от отговорност на управителя на „Паркстрой“ ЕООД Красимир Бориславов Петров, считано от 02.08.2016г.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...