Начало / Общество / Община Плевен ще търси фирма за принудително репатриране на автомобили чрез пряко договаряне

Община Плевен ще търси фирма за принудително репатриране на автомобили чрез пряко договаряне

Община Плевен ще проведе разговори с фирма, изявила желание да предоставя услуга за принудително репатриране на автомобили с паяк, за провеждане на процедура по пряко договаряне. Законът дава това право, след като при проведените тази година две обществени поръчки желаеща фирма не се появи, мотивира се кметът Георг Спартански.

Той припомни, че и в двете процедури изискването е било  за два репатриращи автомобила – тип паяк. Първата поръчка беше за срок на дейностите от две години, но след като за нея не се яви кандидат и след като стана ясно, че за това време фирмата не може да възвърне вложението си, за втората срокът беше променен на пет години. И при новото условие не се  появи  фирма, желаеща да извършва услугата. „Сега имаме два варианта – или да обявим трета поръчка с подобен резултат, което може би ще се случи, т.е. няма да има кандидати, или да ползваме другата законова възможност – да тръгнем на разговори за пряко договаряне. Мисля, че това е по-разумен вариант, тъй като обективно паяк ни е нужен – и то не един, а два. А дали след провеждане на такива разговори с фирмата ще имаме кандидат, не мога да прогнозирам”, допълни кметът Спартански.

Той призова фирми, които могат и желаят да предложат извършване на услугата за репатриране с два паяка за петгодишен срок, да се обърнат директно към Община Плевен за провеждане на разговори.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...