Акценти
Начало / Избори / Кметът на град Плевен кани партиите да подпишат споразумение за предизборната агитация

Кметът на град Плевен кани партиите да подпишат споразумение за предизборната агитация

Кметът Георг Спартански отправя покана към политическите партии и коалиции в Община Плевен да подпишат споразумение помежду си  относно разпространението на агитационни материали по време на предизборната кампания за президент и вицепрезидент на Република България.Подписването ще се състои на 12 октомври /сряда/ в 10.00 часа в Заседателната зала на Община Плевен, ет. 3. То няма задължителен характер, а е доброволно заявена отговорност от страна на участниците в предизборната надпревара да спазват разпоредбите на  Изборния кодекс и воля да опазват общинската собственост и чистотата в Община Плевен, подчерта Георг Спартански. Текстът на споразумението е следният:

С П О Р А З У М Е Н И Е

МЕЖДУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ В ОБЩИНА ПЛЕВЕН ОТНОСНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА АГИТАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Долуподписаните представители на политически партии и коалиции, участващи в произвеждането на избори за президент и вицепрезидент на Република България на 6 ноември 2016 г., в съответствие с разпоредбите на Изборния кодекс и водени от грижата за опазване на общинската собственост и чистотата в Община Плевен

СЕ СПОРАЗУМЯВАМЕ ЗА СЛЕДНОТО:

1.Агитационните си материали ще поставяме само на определените в заповед на Кмета на Община Плевен места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота

2.Няма да използваме агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

3.Няма да унищожаваме и заличаваме агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до края на изборния ден.

4.Задължаваме се да не поставяме агитационни материали в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.

5.Задължаваме се в 7 – дневен срок след приключване на изборите да премахнем поставените от нас агитационни материали.

Освен 37-те афиш колони на територията на град Плевен за разпространение на предизборни агитационни материали са определени и петте специално изработени табла, поставени на следните адреси: пл. „Възраждане” /алеята към Военния клуб/, пл. „Стефан Стамболов” /до зелената площ при Улицата на цветята/, ул. „Цар Самуил”№ 138 / до магазин „Лайф”, IX квартал/, жк „Сторгозия” /пред магазин „Т-маркет”/ и в жк „Дружба” /пазара на първата спирка на градски транспорт/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...