Акценти
Начало / Общество / Община Плевен прие делегации от четири побратимени градове

Община Плевен прие делегации от четири побратимени градове

Плевен и побратимени градове си обещаха продължаване на сътрудничеството, съобщават от пресцентъра на Община Плевен. Ръководството на Общината се срещна официално днес с гостуващите за Празника на града делегации от побратимените Плоцк (Полша), Битоля и Кавадарци (Македония) и Ростов на Дон (Русия).

Кметът Георг Спартански посрещна гостите с думите, че празникът е празник, когато е споделен с приятели и хората са тези, които правят атмосферата.

Той обясни, че Плевен има своите проблеми, но има и с какво да се похвали. Целта на ръководството е да се осигури развитие на икономиката и бизнеса, защото тогава и останалите сфери ще имат подем. И домакини, и гости бяха категорични, че ще продължат и ще възстановят сътрудничеството на всички нива – културно, обмен на ученици, медицински специалисти, гостуване на художествени състави и спортни отбори, обмен и на добри практики и опит.

Освен поддържане на вече създадени направления на взаимодействие, на срещите беше подчертано и че ще се търсят нови пътища за обогатяване на връзките с побратимените градове.

Снимки: Община Плевен

Следваща Предишна
среща Битоля
среща Плоцк
среща Ростов
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...