Акценти
Начало / Общество / Община Плевен прави допитване до гражданите във връзка с разработването на План за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027 г.   

Община Плевен прави допитване до гражданите във връзка с разработването на План за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027 г.   

В изпълнение на Закона за регионалното развитие  Община Плевен започна разработването на План за интегрирано развитие на община Плевен за периода 2021-2027 г. (ПИРО). Този план определя основните приоритети в развитието на общината в следващия седемгодишен програмен период и е основен документ, който дефинира проектни идеи за финансиране с европейски средства, средства от общинския бюджет и други източници.

  За да бъдат идентифицирани най-съществените проблеми пред развитието на общината и населените места на нейна територия, потенциалите за развитие и оптималните мерки за тяхното адресиране е съществено  участието на жителите на общината  в разработването на стратегическия документ, убедени са от общинската администрация.  Една от формите на  участие е чрез предоставяне на мнение и оценка на гражданите за процесите и насоките за развитие на община Плевен. С тази цел от Община Плевен са подготвили анкета, която може да бъде намерена на следния линк:

https://www.questionpro.com/a/TakeSurvey?tt=YiUxxRrUaFM%3D

Участие в последващите обществени обсъждания на плана може да бъде заявено чрез посочване на координати за връзка в края на анкетата. Информация по темата може да се следи  на Интернет страницата на Община Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...