Акценти
Начало / Общество / Община Плевен определи отделни телефони за заявки за лекарства и за топла храна

Община Плевен определи отделни телефони за заявки за лекарства и за топла храна

От 19 март Община Плевен организира доставка на лекарства за нуждаещите се самотно живеещи възрастни хора. До този момент са подадени 58 молби, като 41 от тях са изпълнени. 11 заявки са отказани след посещение на адресите, а 6 се изпълняват в момента.

От 24 март започна и доставка на топла храна и продукти. До днес, 6 април 2020 г., доброволческите екипи с ръководител Миглена Цанова са осъществили доставка на 877 обяда, 158 вечери, хляб – на 19 граждани, пазарувания по предварително заявен списък – на 23 граждани. Доставки на готова храна и продукти  се изпълняват и в съботно-неделните дни. От услугата могат да се възползват и възрастни хора, чакащи да бъдат приети за обслужване от Общинския домашен социален патронаж.

„Благодаря сърдечно на всички доброволци, отделящи от времето си, за да предоставят безвъзмездно помощ в подкрепа на нуждаещи се”, написа в личния си профил във Фейсбук кметът на Община Плевен Георг Спартански. По негова инициатива беше организирана кампанията по набиране на доброволци, които да са в помощ на самотно живеещи възрастни хора в периода на въведеното извънредно положение заради коронавируса.

От Община Плевен обавиха днес, че поради големия брой обаждания са определени отделни телефони за заявки за лекарства и за храна. На телефон 064/ 80 00 11 вече ще се приемат заявки само за доставка на лекарства, а на тел. 064/ 610 113, 064/ 610 114 ще се приемат заявки за доставка на готова храна и продукти.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...