Начало / Общество / Община Гулянци стартира прием на документи за предоставяне на социални услуги

Община Гулянци стартира прием на документи за предоставяне на социални услуги

От 30 март до 15 април Община Гулянци ще приема документи по проект „Алтернатива за независим и спокоен живот”, съобщават оттам. Проектът стартира в началото на годината и е насочен към хора с увреждания и техните семейства и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване живеещи на територията на община Гулянци, които са в повишен риск от социална изключеност. Общата цел на проекта е да допринесе за разширяване на възможностите за подобряване качеството на живот на хората от уязвимите групи и техните семейства, като се насърчи принципа на равните възможности и се разширява обемът, многообразието и целенасочеността на социалните услуги, предоставяни в общността.

Общата стойност на проекта е 499 728,48 лв. и е с продължителност 23 месеца. Социалните услуги по проекта ще се предоставя от 1 юни 2016 г. до 30 ноември 2017 г.

В рамките на проекта ще се извърши оценка на потребностите на подалите заявления лица, въз основа на която ще се формира индивидуална оценка за ползване на услугата и ще се извърши подбор на най–нуждаещите се потребители. Индивидуалните оценки на потребностите на кандидат-потребителите по проекта ще се извършват в дома им от външни специалисти, наети по проекта.

Като специфична услуга по проекта се предвижда 65 потребителя да ползват иновативната дистанционна услуга „Телекеър” система за проследяване на жизнени показатели /кръвно налягане, кръвна захар, ниво на кислорода в кръвта, тегло и др., уред за автоматично разпределяне и алармиране за прием на лекарства предписани от лекар/. Тази система, чрез стационарно устройство- преносим предавател се ползва в дома да алармира при критични ситуации Звеното за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда, които ще уведомяват личен лекар, бърза помощ и др.

За работа в Звено за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда ще бъдат наети на трудово правоотношение общо 33 лица, в трудоспособна възраст, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или на професионална пенсия за ранно пенсиониране.

Документите от кандидат – потребителите и кандидатите за работа в Звено за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда могат да се изтеглят от сайта на общината или се получават, както и да се подават в Общинска администрация Гулянци, ул. „В. Левски” № 32, в Центъра за услуги и информация на граждани.

Срокът за подаване на документи от кандидатите по проекта е от 30.03 до 15.04.2016 г., всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.00 ч.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...