Акценти
Начало / Култура / Бивш зам.-министър е новият директор на Плевенската Драма

Бивш зам.-министър е новият директор на Плевенската Драма

Бившият заместник-министърът на културата Васил Василев е новият директор на ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен. Това става ясно от публикуваната информация на официалната интернет страница на Министерство на културата.

От там допълват, че съгласно чл. 13, ал. 1 от Наредба № Н-4/14.06.2007 г. за провеждане на конкурсите за директори на държавните културни институти за успешно издържал конкурса се счита кандидат, който е събрал не по-малко от 2/3 от максималния брой точки по оценъчните карти съгласно чл. 11, ал. 4, т. 1, а именно 2/3 от 684 точки = 456 точки.

Васил Василев е бивш директор на Драматичен театър-Ловеч. Роден е през 1976 година. Завършил е езиковата гимназия „Екзарх Йосиф”, гр. Ловеч, магистър „Театрална режисура” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и специалност „Мениджмънт на бизнес организациите” в Стопанската академия „Д. А. Ценов”. В периода от октомври 2011 г. до юни 2013 г. е общински съветник в гр. Ловеч, член е и на Националния съвет на Българска Асоциация на Работодателите в областта на културата. След това заема зам.-министърския пост в Министерство на културата. Владее немски, руски и английски език.

Некласираните кандидати са: Росен Михайлов, Тодор Мадолев, Ева Маринова, Борис Панкин и Георги Ангелов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...