Акценти
Начало / Политика / Общината си иска от държавата Гребната база на язовир „Сопот”

Общината си иска от държавата Гребната база на язовир „Сопот”

klub_burq.jpg1

Община Плевен ще иска от държавата да й предостави безвъзмездно собствеността върху Гребната база, която се намира на язовир „Сопот”. Това решиха на вчерашното си редовно заседание общинските съветници, информира на пресконференция председателят Дарин Ангелов.

Гребната база е била предоставена на Спортното училище в града, когато в него е имало дисциплина гребане, припомни Ангелов. Това се е случило в далечната 1973 г. от Ловешкия окръжен народен съвет. През целия период от създаването на гребната база тя е поддържана и използвана за развитието на гребния спорт в Плевен чрез отдел „Спортни имоти”, Школата за академично гребани и Спортното училище. След закриване на паралелките по гребане в Спортното училище през 2004 г. базата продължава да се използва и поддържа от гребен клуб „Буря” и Община Плевен, като ежегодно се осигуряват  средства за охрана на обекта, се казва в текста на решението.

Общинският съвет упълномощи кмета на Плевен да изготви предложение до Министерски съвет чрез областния управител на Ловеч за безвъзмездно прехвърляне в собственост на Община Плевен на недвижим имот държавна собственост в землището на с. Лесидрен, Община Угърчин, Област Ловеч с площ 7 657 кв м. Имотът, който се ползва за гребна база, включва и 4 сгради.

Снимка: Клуб „Буря“

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...