Акценти
Начало / Политика / „Граждански контрол” отново пита защо Общината допуска нарушения по европроект

„Граждански контрол” отново пита защо Общината допуска нарушения по европроект

DSCN3522

Как Община Плевен контролира изпълнението на проекта за облагородяване на пространството около крепостта „Сторгозия”, след като след 4 срещи на кмета проф. Димитър Стойков с управителя на фирмата-изпълнител „Термикс” не може да бъде установено, че има проблем? Този въпрос зададоха трима представители на движението „Граждански контрол” по време на традиционната пресконференция на Дарин Ангелов, председател на Общинския съвет в Плевен, след вчерашното заседание на Местния парламент. По думите им пазарджишката фирма е използвала услугите на трети лица за реализиране на дейностите по проекта, въпреки че няма право. Договорът е сключен с плевенската фирма ЕТ „Валентин Илиев”, която даже е сезирала прокуратурата, заради неизплатени суми за извършените дейности.

Ангелов обясни, че по време на вчерашната сесия на Общинския съвет кметът е дал отговор на поставените въпроси. Като властови орган Местният парламент ще следи случая отблизо и на следващото си редовно заседание ще вземе отношение, след като се запознае обстойно с фактите, информира Ангелов. Той припомни, че ръководител на проекта е Бранимир Мирчев, секретар на Общината, към когото може да бъдат поставени въпросите на „Граждански контрол”. От движението отново изтъкнаха, че ако проблемът влезе в Европейската комисия, финансовите санкции ще са огромни. И тъй като фирма „Термикс” няма да е в състояние да ги покрие, ще се наложи Общината да плаща, което ще предопредели и финансовия й колапс.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...