Акценти
Начало / Общество / Общината очаква идейни проекти за ремонта на зала „Катя Попова“ и още 11 обществени сгради

Общината очаква идейни проекти за ремонта на зала „Катя Попова“ и още 11 обществени сгради

 ЦРД

Открит конкурс за изготвяне на 12 идейни проекта за изработване на инвестиционни проекти за ремонт и преустройство на обществени сгради обяви на официалния си сайт Община Плевен. В списъка е включен основен ремонт на цялата сграда и прилежащите й части на Начално училище „Христо Ботев” в Плевен, включително преустройства на помещения и реконструкция на инсталации – електрическа, ВиК и ОВК, въвеждане на интелигентни системи за управлението и регулирането на потреблението на топлина и електрическа енергия, подмяна на дограма, хидро- и топлоизолация и други мерки за енергийна ефективност, монтиране на пожароизвестителна система, видеонаблюдение, изграждане на достъпна архитектурна среда и благоустройствени мероприятия в дворното пространство. Необходимо е да се обърне особено внимание на използването на съвременни технологични решения, инсталации и материали, за създаване на оптимални условия за обитаване на децата и работа на педагогическия и обслужващия персонал, както и възможност за използване на сградата от хора с увреждания.

Ще бъдат ремонтирани още сградата на Центъра за работа с деца, който е архитектурен паметник с местно значение, и ЦДГ 12 „Ралица”, ЦДГ 2 „Юнско въстание”, ЦДГ 8 „Щурче”, ЦДГ 20 „Калина”, ОДЗ 18 „Дружба”, ОДЗ 19 „Яница”, Седмична оздравителна детска градина „Теменуга” и Детска ясла „Гергана” – всички в Плевен.

За ремонт е предвидена и зала „Катя Попова”, която трябва да стане достъпна и за хора с увреждания, се посочва в заданието. В сградата на бившето училище „Марин Дринов” ще бъде създаден Комплекс за социални услуги. Временно етаж от сградата беше предоставен за архив на Териториалното поделение на НАП, но в момента Община Плевен има готовност да премести документацията в друга сграда. В Комплекса за социални услуги ще бъдат преместени Общинският домашен социален патронаж, Дневният център за възрастни с увреждания, Центърът за социална рехабилитация и интеграция и ще бъдат разкрити Дневен център за възрастни с физически увреждания и Център за временно настаняване.

Настоящият открит конкурс за проект е организиран като част от процедура за възлагане на обществена поръчка по смисъла на чл. 94, ал. 1, т. 1 от ЗОП. Разходите по организирането и провеждането му за сметка на Община Плевен. Класираният на първо място ще бъде поканен за участие в процедура на договаряне без обявление за възлагане на обществена поръчка на основание чл. 90, ал. 1, т. 7 от ЗОП за изработване на инвестиционен проект – технически и работен проект. Документацията може да бъде закупена от Центъра за административно обслужване на граждани. Конкурсният проект се подава до 16:00 часа на 1.09.2014 г. на същото място. Всички регистрирани участници в конкурса имат право да зададат писмено своите въпроси към възложителя до 21.08.2014 г. Техническата комисия ще заседава от 2 до 3 септември, а журирането на предложенията ще се състои от 4 до 5 септември.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...