Акценти
Начало / Общество / Обществено обсъждане на проектите за саниране се проведе в Левски

Обществено обсъждане на проектите за саниране се проведе в Левски

Изпълнението на обществените поръчки по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Левски бе тема на проведената на 22 март среща в Община Левски с всички участници, изпълняващи програмата.

Кметът на Община Левски Любка Александрова разясни целта на срещата – по-добра координация между сдружението на собствениците, проектанти, строителен надзори даваш оценките за съответствие на проектите, строители, инвеститорски контрол, строителен надзор при СМР и община Левски, за да бъде извършено санирането съгласно изискванията и гражданите да са доволни.

Левски саниране среща 1

В срещата участваха управителите на сдруженията на жилищните блокове „1-49”, „Бузлуджа”,”Ангел Кънчев”и „Янтра”, управителите на фирми и дружества изпълняващи дейностите по Националната програма за енергийна ефективност.

Директорът на Дирекция „Градоустройство и архитектура”Пламен Парашкевов посочи пропуските в проектите. Три от тях да бъдат върнати, защото не са в пълнота – разработени са до фаза технически проект, а не до фаза работен проект, съгласно договора, сключен между Общината и изпълнителите, бе решено след дебати. По тази причина днес се провежда обществено обсъждане с представители на трите блока- „Бузлуджа”,”Ангел Кънчев”и „Янтра”, за да бъдат конкретно уточнени дейностите за предстоящото саниране.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...