Акценти
Начало / Общество / Добър пример! В Горна Оряховица дадоха на съд мъж заради демонстративно шофиране с висока скорост

Добър пример! В Горна Оряховица дадоха на съд мъж заради демонстративно шофиране с висока скорост

Районна прокуратура – Горна Оряховица     е внесла  в съда обвинителен акт срещу 23–годишен мъж, който грубо нарушил обществения ред, като  демонстративно управлявал лек автомобил с драстично висока скорост, съобщават от прокуратурата.

Обвинението срещу Антон Б. е за това, че на 26 и на 27 септември м.г. в района на село Поликраище и в самото село, община Горна Оряховица, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като управлявал тунингован лек автомобил  „Пежо 106“, негова собственост, с демонстративна и неоправдана от пътните условия превишена скорост – 230 км/час, надвишаваща драстично въведените ограничения. Освен това Антон Б. осигурил заснемането на движението на автомобила с посочената скорост, като по време на записа демонстрирал неуважение към бъдещите зрители на записа, показвайки циничен жест със среден пръст и отправил подигравателен поздрав към национална електронна медия. Клипът бил качен в Интернет чрез платформата „Ю Тюб“ /youtube/ и така нарушението му станало достояние на широк кръг от граждани. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

В нощта на извършеното нарушение обвиняемият искал да покаже тунингования си автомобил, който бил закупил през 2104 г., на свой приятел.

Когато  излезли на пътя ВеликоТърново- Русе в посока с.Поликраище обвиняемият предложил на приятеля си  да снима с  GSM  клип как върви колата. По време на записа водачът на автомобила казал и няколко реплики: „Снимай табелата на Поликраище“, известно време след това: „Село Поликраище– писта „Монца“, с  230 км/час“.   и показал нецензурен, циничен жест със среден пръст, с думите: „240 км“ и „С любов за Нова телевизия“.

Още същата нощ, в ранните часове на 27.09.2015г.,  видеозапис бил качен в Интернет. Последвал репортаж по Нова телевизия и публикация в посещаван интернет сайт, които предизвикали поредица от критични коментари по адрес на безразсъдния шофьор.

Обвиняемият има констатирани 25 нарушения на Закона за движение по пътищата. Това по безспорен начин налагат извода, че като водач на МПС  е изключително недисциплиниран, системен нарушител на правилата за движение, изключително рисков водач, многократно създавал опасност за останалите участници в движението, търсещ публика, пред която да демонстрира „майсторство“ на рали-състезател, за каквото няма необходимата  правоспособност и квалификация.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Горна Оряховица.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...