Акценти
Начало / Икономика / Обществено обсъждане на важни за града проекти са обсъдили днес в Кнежа

Обществено обсъждане на важни за града проекти са обсъдили днес в Кнежа

При голям интерес е преминало общественото обсъждане за изпълнението на проектите за воден цикъл от първи етап, състоянието на канализацията и Дневния център за стари хора /Старата гимназия/, провело се днес в Кнежа. Това става ясно от съобщението, направено от кмета на Община Кнежа Илийчо Лачовски на личния му профил във Фейсбук.
Той е представил пред обществеността подписаните договори към проект „Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа-първи етап и изграждане на ПСОВ – гр.Кнежа“ и наложените финансови корекции. Това са глоби, които Общината е погасила до този момент и тези, които остават за плащане, пояснява Лачовски.
Състоянието на новоизградената канализация е презентирал с видео материал Валентин Калапиш. Проблемите главно се изразяват в разкъсани връзки между тръбите, течове, инфилтрация и частично запушване на тръби по колекторите. При това положение идеята за опазване на околоната среда на практика се оказва невъзможна, е коментирал презентаторът.
Илийчо Лачовски е обяснил последствията за всички и предстоящите срокове за отстраняване на възникналите дефекти, както и последващите санкции и финансови корекции.
По другата тема – Дневният център за стари хора, кметът на Кнежа е разяснил причините той да не функционира към момента и какви допълнителни разходи трябва да направи Общината, за да заработи, както е зададен по проект.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...