Акценти
Начало / Общество / Общежитие от затворен тип разкриха към Плевенския затвор

Общежитие от затворен тип разкриха към Плевенския затвор

80 лишени от свобода, нерецидивисти с краткосрочни присъди ще бъдат настанени в общежитието от затворен тип, коетоднес беше официално открито в Плевенския затвор от комисар Борис Стратиев, главен директор на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията” и зам.-областния управител Тошко Гетов.

Доскоро общежитието беше от отворен тип, но за намаляване пренаселеността на затвора е преобразувано в затворен тип, обясни началникът на затвора Иван Петков.

Повечето от настанените в общежитието  мъже посещават училището към затвора. То е с пет паралелки от първи до четвърти клас с общо 72 места. От скоро към училищния център с помощта на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” е открита актова зала за културно-масова дейност.

Към ремонтираното общежитие е изградена така наречената периметърна охрана, която за първи път се прилага в страната. Софтуерът й позволява тя да бъде разширена и да обхване и основния корпус на затвор. Иван Петков обясни, че по този начин се повишава значително сигурността, а от друга дава възможност да се намали живата охрана.

Близо 600 са в момента лишените от свобода, които излежават присъдите си в Плевенския затвор, при капацитет около 450. Най-възрастният затворник е 80-годишен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...