Акценти
Начало / Образование / Обучение по мотивация за учене през целия живот се проведе в ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен

Обучение по мотивация за учене през целия живот се проведе в ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен

Второто поред обучение на учители на тема „Заучаване на мотивация за учене на учениците през целия живот” се проведе днес в  ОУ „Св. Кл. Охридски“-Плевен. Първото обучение беше преди седмица. Лектор и в двата дни беше д-р Александър Кръстев- възпитаник на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, доктор по педагогическа и възрастова психология, работи в РЦПППО, обучител за организации като УНИЦЕФ и други неправителствени организации.
Акцент в обучението беше личностовата мотивация на това да бъдеш учител в свят където тази професия е недооценена и оспорвана, както и заучаването на мотивация за учене сред учениците. Презентации по темата, игри и интересни дискусии създадоха прекрасна атмосфера сред обучаващите се, като в хода на лекцията учителите се учеха на техники на създаване на подкрепяща среда в класните стаи, създаване на позитивни утвърждения и позитивни действия, чиито резултати се наблюдават в хода на работата, разказаха участници в обучението.

Обучението по „Заучаване на мотивация за учене сред учениците през целия живот“ е част от Плана за квалификационната дейност 2016 година на ОУ „Св. Кл. Охридски“-гр. Плевен, а факт е и книгата на д-р Александър Кръстев „Психолого- педагогическо ръководство за учители и родители“, която съдържа ценни статии и съвети за учители, родители и всички, пряко свързани с възпитанието и обучението на подрастващото поколение.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...